“Bij goed weer houd je geen rekening met een storm”
- Machiavelli -


Een scheiding die escaleert, is een ontwikkeling die door niemand wordt gekozen. Maar uiteindelijk worden alle gezinsleden, inclusief de kinderen, ongewild de dupe van het ontstane conflict.

 

Door de focus op het conflict, verdwijnt het verlies en verdriet van de scheiding vaak naar de achtergrond. Het verdriet om het verlies van de partner, het gezin en het gezamenlijke toekomstbeeld.

stempel-schipbreuk-geslaagd

ouders uit elkaar

Zijn de conlicten in jullie scheiding de boventoon gaan voeren?

De SCHIP-aanpak is een methode waarbij niet alleen de realiteit van het conflict een rol speelt, maar óók wordt gekeken naar wat verloren is gegaan door de scheiding. Samen rouwen om wat verloren is gegaan, hoe moeilijk dat ook lijkt. Samen zijn jullie aan deze relatie begonnen en samen ronden jullie hem af.

Willen jullie er samen voor vechten dat je verder kunt als partners in ouderschap?

Door een scheiding moet je elkaar los laten als partners. Toch staat de SCHIP-aanpak voor een 5-tal fasen die jullie samen doorlopen:

Samenkomen - Conflict en verliesverheldering - Helpend horen - Integratie - Partners.

ouders naar elkaar lopen
Kindbehartiger na de scheiding

Het conflict tussen de ouders is schadelijker voor het kind dan de scheiding zelf.

Het doel van de SCHIP-aanpak is vervolgens om je als ouders opnieuw te verbinden. Zodat je als partners in ouderschap samen verder kunt. Als ouder kunnen jullie er samen voor zorgen dat jullie kind niet de dupe wordt van het scheidingsconflict.


Met de SCHIP-aanpak de storm van de scheiding tot bedaren brengen?