“Wie vaart er met het kind mee
als de ouders van koers veranderen?”


Als ouder heb je de wens dat jouw kind zich gezond en gelukkig kan blijven ontwikkelen, ondanks jullie scheiding. Als ouder wil je graag inzicht in wat jullie kind meekrijgt van de scheiding en alle veranderingen die hiermee gepaard gaan.

Als ouder wil je graag inzicht hoe jullie kind hier mee omgaat. En wat passende regelingen zouden zijn in jullie situatie. Een Kindbehartiger kan op verschillende momenten helpen en biedt ondersteuning in het vrijwillige kader. Het is geen behandeling of therapie.

Denk aan vragen als:

  • We gaan scheiden en hoe doen we dit zo goed mogelijk voor ons kind?
  • Welke omgangsregeling past het beste bij ons kind?
  • Welke emoties spelen er bij ons kind en hoe gaan we daarmee om?
  • Ons kind is zo veranderd de laatste tijd, wat is er aan de hand?
  • Ons kind wil dat de afspraken uit het convenant worden aangepast?
  • Hoe en wanneer vertel ik mijn kind over mijn nieuwe partner?

De Kindbehartiger zorgt ervoor dat de stem van ieder kind in scheidingssituatie een plek krijgt en dat het kind met een vertrouwd en veilig gevoel verder kan. Iets dat ieder kind verdient!


Kindbehartiger voor de scheiding blauw

Voor en tijdens de scheiding

Samen worden wensen, behoeften en verwachtingen op een rij gezet om te komen tot passende afspraken voor de nieuwe gezinssituatie na de scheiding.

De positie, leeftijd en ontwikkelingsfase van jullie kind is hierbij leidend.

Tip:

download de Heppee App

heppee

Na de scheiding

Ook jaren na de scheiding kunnen kinderen nog de nodige impact voelen en dit uiten in gedrag. Denk hierbij aan: verminderde schoolresultaten, opgekropte angstige/verdrietige of boze gevoelens, gedragsproblemen, agressiviteit, depressieve gevoelens of het zich afkeren van één of beide ouders en/of nieuwe partner.

LosBinden voor kinderen