“Buiten de boot is het heerlijk zwemmen!”
- Loesje -


De puberteit is een heftige fase vol vragen, uitdagingen, keuzes en verwachtingen. Risico’s nemen, grenzen opzoeken en zelfs overschrijden, voor je mening uitkomen, botsen met jouw ouders of leraren en eigen verantwoordelijk willen dragen.

Jij bent op zoek naar jouw identiteit en je wilt graag waardering voor wat je doet. Je vindt het belangrijk om geaccepteerd te worden om wie jij bent door je vrienden én je ouders.

Dit kan best een lastige periode zijn. Dan helpt het om te praten met een onafhankelijke jongerencoach: iemand die je serieus neemt, begeleidt en ondersteunt bij het proces van volwassen worden. We gaan op zoek naar wat je leuk vindt, waar je kwaliteiten liggen en hoe je die kwaliteiten verder kan ontwikkelen om te groeien in je zelfvertrouwen. Jij hebt zelf alle antwoorden maar soms heb je wat hulp nodig om ze te vinden.


LosBinden voor kinderen

Jouw vragen

Als jongerencoach is het mijn verantwoordelijkheid een omgeving te creëren waar jij je gehoord voelt, waar niet geoordeeld wordt, waar naar jou geluisterd wordt en waar jij in jezelf kan zijn. Herken jij jezelf in één van deze vragen?

  • Zit je niet lekker in je vel?
  • Heb je stress over de toekomst?
  • Voel jij je weleens eenzaam?
  • Heb je concentratieproblemen?
  • Ben je vaak verdrietig en/of boos?
  • Heb je veel ruzie met je ouders?

Jij bepaalt waar we heen varen

Een eerste gesprek gaat altijd samen met een kennismakingsgesprek met je ouders (t/m 16 jaar). Dat betekent dat niet alleen jij, maar ook jouw ouders zich goed en veilig moeten voelen bij mijn aanpak. Deze kennismaking kan samen met jouw ouders, maar dat hoeft niet. Dat is afhankelijk van wat het beste bij jou past.

Soms wil jij niet dat wat wij samen bespreken doorverteld wordt aan jouw ouders. Dat begrijp en respecteer ik. Daarom zijn onze gesprekken vertrouwelijk*

*Als jouw veiligheid of de veiligheid van een ander in het geding is, ben ik volgens de wet verplicht dit te melden.

ouders met kind